piątek, 30 maja 2014

Tarta z burakami i fetą






Pomysł na szybki, pyszny obiad lub kolację. Moja faza na botwinkę i buraki trwa, mogłabym je jeść w naprawdę dużych ilościach :) Przynajmniej zdrowo :)


SKŁADNIKI:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 200 g sera feta
  • 3-4 młode buraczki
  • 3 ząbki czosnku
  • oliwa z oliwek
  • ocet balsamiczny

Ciasto francuskie rozwinąć, przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Zawinąć brzegi do środka, tworząc rant (około 1 cm). Ciasto nakłuć widelcem, piec w temperaturze 180 C (termoobieg) około 15 minut.
Buraki i czosnek obrać, pokroić w cienkie plastry. Na podpieczony spód wyłożyć buraki i czosnek, posypać serem i skropić oliwą z oliwek. Piec kolejne 12 minut w temperaturze 180C (termoobieg).
Przed podaniem skropić octem balsamicznym.



15 komentarze :

Magda C.

Pysznie wygląda ta tarta, fajne połączenie :)

http://breakfastdancejoggingenjoy.blogspot.com/

Nigdy nie próbowałam takiego połączenia, ale najwidoczniej warto skoro takie efektywne ;]

Paulina Urbańczyk

Prezentuje się wspaniale ! Do tego to połączenie smakowe :) Pycha :) !

Marcela

Łał! świetne! muszę spróbować!

Anonimowy

Gratuluje pomyslu ! Wyglada na pychotke i pewnie tak smakuje ! mK

Poezja Smaku

Taka tarta to coś dla mnie :)

ola in the kitchen

Pyszne połączenie :D

Ziko Apteka

Zawsze mi się wydawało, że tarta powinna być okrągła. Ale mimo wszystko smakowicie się przezentuje!

wenus-lifestyle

Musi cudowne smakować, bo wygląda wspaniale! ;)
http://wenus-lifestyle.pl/2014/06/piwna-plukanka-do-wlosow/
domowe lody - prosty przepis

przepis na naleśniki

Jutro skorzystam z przepisu! wygląda to bardzo apetycznie :)

Salvador Dali

również kocham buraki, botwinkę.. mogłabym jeść bez końca <3
Pyszny pomysł, zaskoczyłaś mnie i zaintrygowałaś :)

Ciążowe Zachcianki

Tarta z burakami prezentuje się doskonale:)

Ewelina C.

Z utęsknieniem czekam na jakieś wakacyjne przepisy:-)

Magda C.

Smakowicie wygląda ta tarta ;)

Horeca

w takiej kompozycji jeszcze tarty nie jadłam, wygląda pysznie!