Pomysł na szybki, pyszny obiad lub kolację. Moja faza na botwinkę i buraki trwa, mogłabym je jeść w naprawdę dużych ilościach :) Przynajmniej zdrowo :)
SKŁADNIKI:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 200 g sera feta
- 3-4 młode buraczki
- 3 ząbki czosnku
- oliwa z oliwek
- ocet balsamiczny
Ciasto francuskie rozwinąć, przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Zawinąć brzegi do środka, tworząc rant (około 1 cm). Ciasto nakłuć widelcem, piec w temperaturze 180 C (termoobieg) około 15 minut.
Buraki i czosnek obrać, pokroić w cienkie plastry. Na podpieczony spód wyłożyć buraki i czosnek, posypać serem i skropić oliwą z oliwek. Piec kolejne 12 minut w temperaturze 180C (termoobieg).
Przed podaniem skropić octem balsamicznym.
15 komentarze :
Pysznie wygląda ta tarta, fajne połączenie :)
Nigdy nie próbowałam takiego połączenia, ale najwidoczniej warto skoro takie efektywne ;]
Prezentuje się wspaniale ! Do tego to połączenie smakowe :) Pycha :) !
Łał! świetne! muszę spróbować!
Gratuluje pomyslu ! Wyglada na pychotke i pewnie tak smakuje ! mK
Taka tarta to coś dla mnie :)
Pyszne połączenie :D
Zawsze mi się wydawało, że tarta powinna być okrągła. Ale mimo wszystko smakowicie się przezentuje!
Musi cudowne smakować, bo wygląda wspaniale! ;)
http://wenus-lifestyle.pl/2014/06/piwna-plukanka-do-wlosow/
domowe lody - prosty przepis
Jutro skorzystam z przepisu! wygląda to bardzo apetycznie :)
również kocham buraki, botwinkę.. mogłabym jeść bez końca <3
Pyszny pomysł, zaskoczyłaś mnie i zaintrygowałaś :)
Tarta z burakami prezentuje się doskonale:)
Z utęsknieniem czekam na jakieś wakacyjne przepisy:-)
Smakowicie wygląda ta tarta ;)
w takiej kompozycji jeszcze tarty nie jadłam, wygląda pysznie!